La Biblioteca


La Biblioteca Can Rajoler de Parets del Vallès és un servei públic municipal, obert a tota la població. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que la gestiona juntament amb l’Ajuntament de Parets del Vallès.

Inaugurada l’any 1997, fruit del trasllat de la Biblioteca Ca n’Oms, disposa d’un espai de 430 m2 i es troba ubicada dins el centre cultural Can Rajoler, compartint aquest espai amb una sala d’exposicions i un teatre.

El nom de Can Rajoler prové de finals del segle XIX. Els propietaris de la finca eren la família Masachs, el patriarca de la qual es va casar en segones noces amb Margarida Cerdà, coneguda con la Rajolera; d’aquí ve el nom de la biblioteca.

L’equip humà està format per:

La Directora Judith Pujolasus Coromina, les tècniques auxiliars Núria Llorach Riba, Sònia López Flaquè i Merçè Cano Navarro i la nostra conserge Juana Carranza Moya.

La biblioteca ofereix un fons de més de 23.000 llibres, més de 4.000 audiovisuals, uns 200 títols de revistes i 7 diaris, així com un fons local sobre el municipi.

A Can Rajoler també trobareu el fons de la Biblioteca S.O.L, la primera biblioteca que va conèixer el municipi, de caràcter privat. La Biblioteca S.O.L va funcionar a partir dels anys 50 del segle passat i estava ubicada a la Via Piquer. Des de la biblioteca es pot accedir al conjunt de documents de la Xarxa de Biblioteques a través del catàleg col·lectiu, on també es pot consultar tot el fons que té fins el moment la biblioteca, així com les novetats.